10 Multiple Choice Questions(MCQ's) On Marketing For Bank Exams- April 2 , 2015

Posted by | Last Updated at 10:28 AM | Tagged in |

Advertisement


10 Multiple Choice Questions(MCQ's) bank PO
1. Which of the following information forms available to the marketing manager can usually be accessed more quickly and cheaply than other information sources?
a. Marketing intelligence
b. Marketing research
c. Customer profiles
d. Internal databases

2. All of the following are considered to be drawbacks of local marketing EXCEPT:
a. it can drive up manufacturing and marketing costs by reducing economies of scale.
b. it can create logistical problems when the company tries to meet varied requirements.
c. it can attract unwanted competition.
d. it can dilute the brand's overall image.

3. The biggest or greatest amount of involvement in a foreign market comes through which of the following?
a. Exporting
b. Joint venturing
c. Licensing
d. Direct investment



4. ________________ has contractual authority to sell a manufacturer's entire output.
a. Selling agents
b. Rack jobbers
c. Manufacturer's agents
d. Purchasing agents

5. Sellers that handle their own exports are engaged in:
a. direct exporting.
b. indirect exporting.
c. licensing.
d. contract manufacturing.

6. Using a successful brand name to introduce additional items in a given product category under the same brand name (such as new flavors, forms, colors, added ingredients, or package sizes) is called a(n):
a. line extension.
b. brand extension.
c. multibranding.
d. new brands.

7. Google, Infoseek, and Excite are all called:
a. browsers.
b. Webcasters.
c. search engines.
d. software.

8. Wal-Mart owned Sam's club is an example of a retail form called a(n):
a. factory outlet.
b. super specialty store.
c. seconds store.
d. warehouse club.

9. ______________ is the general term for a buying and selling process that is supported by electronic means.
a. Internet commerce
b. Web commerce
c. Computer commerce
d. Electronic commerce

10. ________________ consists of dividing a market into distinct groups of buyers on the basis of needs, characteristics, or behavior who might require separate products or marketing mixes.
a. Product differentiation
b. Market segmentation
c. Market targeting
d. Market positioning

Answers : 

1. d
2. c
3. d
4. a
5. a
6. a
7. c
8. d
9. d
10. b
Save as Pdf : Print Friendly and PDF

Subscribe Now - Get Daily Updates - GK Quiz - Exam Notifications !


Tags : 10 marketing mcq for bank exams,marketing multiple choice,marketing mcq with answers for bank po,marketing mcq for bank po,marketing mcq pdf,marketing mcq questions pdf,marketing mcq for sbi clerk,

Post Comment Below